• PERIODIEK DAK ONDERHOUD
    VAN HET GEHELE DAK
    Zonnepanelen, stalen daken, elastische daken, etc.

DAK ONDERHOUD BEDRIJFSVASTGOED 


ZONNEPANELEN, LICHTSTRATEN, STALEN EN ELASTISCHE DAKEN, WIJ ONDERHOUDEN HET GEHELE DAK !

BDG onderhoud dak oppervlaktes van 500 M2 t/m 100.000 M2.

Uw voordeel:      "wij houden alle onderdelen op het dak schoon!"

De daken van bedrijfspanden beslaan tegenwoordig meer als enkel dakbedekking en lichtstraten, ze liggen tegenwoordig ook volledig bedekt met zonnepanelen aangezien de meeste bedrijven de ambitie hebben om duurzaam te ondernemen. Aangezien BDG middels de overige divisies de opdrachtgevers voorziet in reiniging, herstel en coating technieken van zowel gevels, daken en vloeren van bedrijfsvastgoed is de laatste stap om deze behandelde onderdelen ook te onderhouden!
Dak onderhoud wordt veelal in een onderhoudspakket gecombineerd met het periodiek onderhoud van de gevels en bedrijfsvloeren.


Lichtstraten onderhouden
Lichtstraten zijn er in een grote diversiteit aan uitvoeringen. Op de bedrijfshallen in bijna alle gevallen de polycorbonaat uitvoering en op kantoor daken de uitvoering van gehard glas. De verschillende soorten lichtraten dienen schoongemaakt te worden middels verschillende technieken en verschillende producten.

Helaas komen wij nog "te vaak" beschadigde lichtstraten tegen die beschadigd zijn door gebruik van onjuiste producten of waar onzorgvuldig met de hogedruk reiniger is gewerkt.

Belangrijk bij het schoonmaken/ reinigen van de lichtstraten is het in tact houden van de rubbers en in geval van de polycarbonaat "voor" reiniging de poreusheid te controleren, kleine haarscheurtjes kunnen zeer snel voor grotere problemen zorgen.Zonnepanelen onderhouden
Door atmosferische vervuiling van zonnepanelen zal minder licht de zonnecellen bereiken waardoor de energieopbrengst zal afnemen. Wanneer u frequent uw zonnepanelen laat reinigen blijft de energieproductie gedurende het jaar optimaal. Wij adviseren minimaal 2keer per jaar te reinigen en bij voorkeur in de lente, in deze maanden begint de zon periode en zo haalt u de rest van het voorjaar en zomer het meeste rendement uit uw zonnepanelen. Zonnepanelen dienen ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk licht (fotonen) de zonnecellen kan bereiken. Reflectie van het glas en onzuiverheden in het zonnepaneel zullen nadelige effecten hebben op het uiteindelijke vermogen van het zonnepaneel.

Door atmosferische vervuiling kan het verlies oplopen tot 25% of soms meer. De opstelling en de locatie van uw zonnepanelen bepaalt de uiteindelijke effecten van vuil op het zonnepaneel. Vuil zal de levensduur van zonnepanelen tevens verkorten en het is dus van belang de panelen frequent door specialisten te laten reinigen.Elastische daken onderhouden
Of het nu gaat om een stalen dak, daken van epdm, pvc of bitum, ieder dak heeft onderhoud nodig.
Door goed periodiek dak onderhoud uit te voeren voorkomt u grotere problemen.

Van het vrij maken van de hemelwaterafvoeren tot het leegscheppen van de goten, al deze werkzaamheden voegen een toegevoegde waarde aan de dak afwerking en verlengen de levensduur van het dak. Tevens voorkomt onderhoud indirecte faalkosten.

Afhankelijk of het gehele dak vol licht met zonnepanelen of andere installaties, bij regen of sneeuwval dient er een vrije doorloop te zijn naar de dak doorvoeren / afvoeren die zorgen dat er geen water op het dak blijft staan. Tevens kan een "niet onderhouden" dakvlak val gevaar opleveren als er bij bijvoorbeeld "onderhoud aan de installaties of zonnepanelen op het dak" uitgevoerd dienen te worden. Dit val gevaar wordt veroorzaakt door uitglijden als het dak vochtig blijft door het aanwezige alg en mos groei op het dak.Wij reinigen daken van:  
Logistiek & Industrieel vastgoed - Overslagbedrijven, Opslagbedrijven, Logistieke bedrijven, Distributiecentra, DC's, Terminals, overige Magazijnen & kantoren.
Staat uw soort bedrijfsvastgoed er niet bij, geen enkel probleem! Voor ieder project een oplossing.

PERIODIEK DAK ONDERHOUD IS EEN INVESTERING IN HET BEHOUD VAN UW BEDRIJFSVASTGOED!