KITTEN VAN BETON DILATATIES IN DE GEVELS:

Beton gevels zijn onder te verdelen in diversen "soorten & uitvoeringen", de meest voorkomende beton gevels wordt toegepast op kantoren en bedrijfshallen. De betonnen gevels worden vaak omschreven als "uitgewassen grindbeton" & "glad beton". Het gladde beton is weer onderverdeeld in "gepolijst beton" en "geëtst beton" die beiden een strakke uitstraling geven. Beton dilatatie kitten wordt veelvuldig toegepast in combinatie met een passende oplossing om tocht in het gebouw tegen te gaan, vaak door middel van Brugvoeg Techniek veelal zijn gevels van beton van toepassing op oudere gebouwen, met name de uitgewassen grindbeton. Deze panden zijn vaak onderhevig aan invloeden van tocht en vochtigheid van regenslag dat door de elementen en dilataties slaat wat een ongunstig klimaat geeft binnen in het gebouw. Deze brugvoeg wordt veelal ingezet als afdichting als het gebouw een woonfunctie of kantoor functie krijgt om aan de normering te voldoen.


STAPPEN KITTEN BETON DILATATIES GEVELS:

BDG bekijkt eerst het doel van het kitten van de beton dilataties om de juiste afdichting te adviseren. Door eerst de doelstelling te achterhalen kan worden bekeken of alleen het kit werk voldoende is. Geregeld blijkt dat er meer moet gebeuren dat alleen het koud afdichten van de dilatatie, zoals hierboven al omschreven kan het noodzakelijk zijn om dilatatie voegen te herstellen of zelf volledig te vervangen afhankelijk van de doelstelling van het object.

In sommige gevallen kunnen we over het bestaande kitwerk, soms om kosten te besparen "moeten" we over het bestaande kitwerk in geval van oude asbesthoudende kit voegen. Dient de oude asbesthoudende kit verwijderd te worden? Via onze vaste partner kunnen wij professioneel de asbesthoudende kit laten verwijderen. Indien gewenst kan er ook gecombineerd gekozen worden voor gevel reiniging, gevel coating op kleur of het impregneren van de elementen na het kitten van de beton dilataties.


HET KIEZEN VAN DE JUISTE KIT TOEPASSING BETON DILATATIES:

Afhankelijk van de doelstelling van het toe te passen kitsysteem bepalen we welk systeem het beste toegepast kan worden voor het object. Samen met de opdrachtgever gaan we bekijken wat er nog meer met de gevel dient te gebeuren, mogelijk dat er een gevelreiniging of asbestverwijdering plaats moet vinden. Optioneel dient de beton gevel geïmpregneerd te worden of wordt de gevel volledig voorzien van een kleurcoating.

BDG Kan de totale gevelrenovatie verzorgen
BDG treed op als totaal aannemer om gecombineerd de werkzaamheden met inzet van de medewerkers en specialisten van onze andere divisies het gehele project te realiseren.
Reinigen, asbestverwijdering, dilatatiekitwerk, impregneren en coaten, wij regelen het!


UW VOORDEEL ALS WIJ DE BETON DILATATIES KITTEN:

BDG zet beton afdichting in een breder perspectief. Zo voorzien wij onze klanten uitgebreid van advies. De ervaring leert dat dit leid tot een een efficiëntere aanpak en tevreden klanten. Beton dilataties kitten blijft maatwerk! Neem daarom contact met ons op voor een vrijblijvend advies of een op maat gemaakte offerte.